Veelgestelde Vragen

Algemene vragen

 • Wat is ChargeNow?

  ChargeNow herdefinieert elektrisch opladen. Met ChargeNow vindt u snel en makkelijk publieke oplaadstations en hebt u toegang tot het uitgebreide, nog steeds groeiende netwerk van oplaadstations van onze ChargeNow Partners. U ontvangt een maandelijkse factuur. Makkelijk, veilig en gebruiksvriendelijk.

 • Welke oplaadstations zijn onderdeel van het ChargeNow-netwerk?

  Als ChargeNow-klant kunt u alle oplaadstations van het ChargeNow-partnernetwerk gebruiken. Via onze continu groeiende partnerships en door het aantal bestaande oplaadstations van partners te verhogen, groeit het ChargeNow-laadnetwerk voortdurend, en dus ook het dekkingsgebied. Met de zoekfunctie voor laadstations van ChargeNow Partners vindt u snel een oplaadstation in uw buurt.

 • Hoe vind ik een geschikt oplaadstation van het ChargeNow-netwerk?

  Als u een oplaadstation van een ChargeNow Partner wilt vinden, zijn er een aantal mogelijkheden. We lijsten ze hier voor u op: 1. U vindt alle vereiste informatie hier op de website; 2. Ukunt ze opzoeken via uw smartphone. Met de ChargeNow App beschikbaar voor zowel iPhone als Android is dat kinderspel. 3. Indien uw BMW i over een GPS-systeem beschikt kunt u dit simpelweg zoeken vanuit uw BMW. Via BMW ConnectedDrive hebt u direct toegang. In beide gevallen staat de BMW assistent met dynamische kaart van het BMW i-navigatiesysteem in uw BMW centraal. Hij houdt rekening met alle factoren die belangrijk zijn voor uw routeplanning, en toont de meest efficiënte route. Indien nodig brengt hij u zelfs naar het dichtstbijzijnde oplaadstation van een ChargeNow Partner.

 • Hoe kan ik laden bij Fastned?

  Voor het laden bij Fastned kunt gebruik maken van de Fastned app, helaas is Fastned tot op heden nog geen ChargeNow Partner. U kunt met uw ChargeNow pas wel gebruik maken van alle overige snelladers in Nederland.

 • Hoe word ik een ChargeNow-klant?

  Klant worden van ChargeNow is gemakkelijk. Om u te registreren hoeft u alleen maar enkele persoonsgegevens en een geldig creditcardnummer in te geven. Klik hier om rechtstreeks naar de registratiepagina te gaan.

 • Ik heb geen rijbewijs. Kan ik dan nog een ChargeNow-klant worden?

  Natuurlijk! U kunt ook uw BMW Cruise e-bikes opladen aan laadpunten van onze ChargeNow Partners. Merk op dat u geen andere elektrische apparaten mag aansluiten op de oplaadstations; deze kunnen schade veroorzaken.

 • Ik zou ChargeNow graag eens testen. Waar en hoe kan dat?

  Als u ChargeNow zou willen testen, neem dan gewoon contact op met een BMW i Agent in uw buurt!

 • Hoe registreer ik me bij ChargeNow als bedrijf?

  Eenvoudiger kan niet: u registreert zich zoals u dat normaal zou doen via de registratiepagina op deze website. Tijdens de registratie hoeft u enkel een geldig btw-nummer op te geven. Indien u graag na ontvangst van de factuur wilt betalen in plaats van met een creditcard, dient u ons een kopie te sturen van uw uittreksel uit het handelsregister. Onze ChargeNow-serviceadviseurs zullen dit dan controleren. Van zodra u in ons klantenbestand geregistreerd staat als bedrijf, ontvangt u per post een factuur met btw.

 • Hoeveel ChargeNow-kaarten kan ik krijgen?

  Uiteraard kunt u zoveel contracten afsluiten als u nodig hebt. Voor elk contract ontvangt u dan een aparte ChargeNow-kaart. Denk eraan dat wij elke maand voor elk apart contract servicekosten zullen aanrekenen.

 • Is er een maandelijkse oplaadlimiet per ChargeNow-contract?

  Nee, er is geen limiet. U kunt opladen zoveel u wil. De Fair Use Policy voor het Gold abonnement houdt in dat wij geen vaste limiet hanteren voor het verbruik van het aantal kWh per maand. BMW behoudt zich wel het recht voor om bij een gebruik wat ruim boven het gemiddelde ligt specifieke afspraken te maken met de desbetreffende klant of om alsnog beperkingen op te leggen in geval van excessen.

 • Kan ik mijn ChargeNow-kaart voor meer dan één voertuig gebruiken?

  U mag de ChargeNow-kaart alleen gebruiken voor BMW voertuigen. Als u over meer dan één BMW voertuig beschikt en deze wenst op te laden, gelieve dan voor elk voertuig een apart ChargeNow-contract af te sluiten in de klantenportaal. Zo behoudt u perfect het overzicht van de oplaadbeurten per voertuig.

 • Hoeveel oplaadstations telt het ChargeNow-laadnetwerk?

  Met ChargeNow kunt u gebruik maken van het uitgebreide en voortdurend groeiende netwerk van oplaadstations van onze ChargeNow Partners. Met de zoekfunctie voor laadstations van onze ChargeNow Partners vindt u in een handomdraai een oplaadstation in uw buurt.

 • Er zijn geen oplaadstations van ChargeNow Partners in mijn buurt. Kan ik mijn ChargeNow-kaart ook voor andere leveranciers gebruiken?

  Dat is helaas niet mogelijk. Gebruik de BMW i Remote app op uw smartphone of het BMW i-navigatiesysteem in uw BMW. De zoekassistent brengt u naar het dichtstbijzijnde oplaadstation van een ChargeNow Partner.

 • Kan ik mijn ChargeNow-kaart uitlenen aan vrienden of familie?

  Als u en uw gezin over meer dan één BMW beschikken en deze wensen op te laden, gelieve dan voor elk auto een apart ChargeNow-contract af te sluiten in de klanteportaal. Zo behoudt u perfect het overzicht van de laadbeurten per voertuig.

 • Ik ben geen klant bij BMW. Kan ik dan nog een ChargeNow-klant worden?

  Dat is helaas niet mogelijk. Deze dienst is exclusief ontwikkeld in samenwerking met BMW i. Om optimaal gebruik te kunnen maken van ChargeNow dient u de BMW i Remote App te installeren op een smartphone of toegang te hebben tot het BMW i-navigatiesysteem van ConnectedDrive. Daarom kunt u de ChargeNow-kaart alleen gebruiken voor uw eigen BMW.

 • Het bereik van mijn elektrisch auto is niet groot genoeg voor de reis die ik heb gepland. Kan ChargeNow me helpen?

  ChargeNow kan u helpen uw route te plannen. Met de zoekfunctie voor laadpunten van ChargeNow Partners vindt u in een handomdraai een laadpunt onderweg. Wij maken het u als BMW i-bestuurder nog eenvoudiger. Het BMW i-navigatiesysteem met zijn Range Assistant toont u de efficiëntste routes en leidt u indien nodig naar het eerstvolgende volgende laadpunt. U hebt alleen de BMW i Remote App of het BMW i-navigatiesysteem nodig.

 • Hoe is ChargeNow gekoppeld aan BMW i?

  BMW i is een uitgebreid concept voor duurzame, toekomstgerichte mobiliteit. Samen met ParkNow, DriveNow en ReachNow is ChargeNow al de vierde mobiliteitsdienst die BMW i aanbiedt.

 • Ik heb een ChargeNow-voucher ontvangen. Hoe kan ik deze inwisselen?

  Log eerst in op de ChargeNow-website met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Als u nog niet bent geregistreerd als klant, volg dan de instructies om u te registreren. Selecteer in de klantenportaal het contract waarvoor u uw voucher wilt inwisselen en geef een geldig vouchernummer in. Dat is alles! De waarde van de voucher wordt dan verrekend met uw volgende factuur.

 • Zijn alle BMW i laadpalen ook bruikbaar voor het publiek laden van BMW Plug-In Hybrid voertuigen?

  BMW Plug-In Hybdrid modellen worden over wisselstroom (AC) geladen, zo dus kan u aan alle ChargeNow laadpunten met type AC altijd laden. De laadstation types zijn zowel in het navigatiesysteem als op de BMW i Remote app zichtbaar.

 • Wat betekent de term PHEV en waar verschilt deze van een EV?

  De afkorting PHEV staat voor Plug-In Hybrid Electric Vehicle. In tegenstelling tot een puur elektrisch auto (EV), beschikt de PHEV, naast een verbrandingsmotor, ook over een elektromotor. Een PHEV kan zowel puur elektrisch, als ook door de verbrandingsmotor aangedreven worden. U kan de hoogspanningsaccu van uw BMW Plug-In Hybdride met een kabel aan een stopcontact thuis, aan de Wallbox of aan een publiek laadstation opladen.

 • Welke BMW voertuigen zijn ChargeNow compatibel?

  U kan alle Plug-In Hybride modellen en puur elektrische modellen probleemloos via het ChargeNow netwerk opladen.

Vragen over onze diensten

 • Wat moet ik doen als mijn kaart niet meer werkt?

  Neem contact op met de BMW Klanten Informatie Service): via bmw-kis@bmw.nl; via telefoon op 0800 - 0992234 (ma – vrij van 8.00 – 22 uur en zat - zon van 10.00 - 22 uur). Bij onvoorziene omstandigheden of technische defecten bij het opladen kan u 24u/24u contact opnemen met BMW i Mobile Care op het nummer 0800 0377.

 • Mijn creditacrd is vervallen of geblokkeerd. Wat moet ik doen?

  Geef uw nieuwe creditcard gegevens op in de klantenportaal onder “Persoonsgegevens”. Indien nodig helpt het BMW Klanten Informatie Service u hier graag bij. U kan hen contacteren op nummer 0800-099 22 34 (ma – vrij van 8.00 – 22 uur en zat – zon van 10.00 - 22 uur).

 • Ik heb een bericht ontvangen dat mijn ChargeNow-kaart is verzonden, maar een week later heb ik ze nog steeds niet ontvangen. Met wie moet ik hiervoor contact opnemen?

  Neem contact op met het BMW Klanten Informatie Service. Zij zullen u zo snel mogelijk verder helpen. Via telefoon: 0800-099 22 34 (ma – vrij van 8.00 – 22 uur en zat – zon van 10.00 - 22 uur).

 • Wat moet ik doen als ik mijn ChargeNow-kaart verloren ben?

  Als u uw ChargeNow-kaart verloren bent, bel dan onmiddellijk het Klanten Informatie Service op nummer: 0800-099 22 34 (ma – vrij van 8.00 – 22 uur en zat – zon van 10.00 - 22 uur). Nadat u het verlies hebt gemeld, blokkeren wij de verloren kaart. U kunt dan een nieuwe ChargeNow-kaart bestellen en activeren in de klantenportaal.

 • Met wie moet ik contact opnemen voor andere vragen?

  Het BMW Klanten Informatie Service beantwoordt graag al uw vragen op nummer 0800-099 22 34 (ma – vrij van 8.00 – 22 uur en zat – zon van 10.00 - 22 uur).

 • Het oplaadstation waar ik sta is defect. Waar moet ik dit melden?

  Bij onvoorziene omstandigheden of technische defecten bij het opladen kan u 24u/24u contact opnemen met BMW i Mobile Care op het nummer 0800 0377. Het voordeel hiervan is dat wij dan onmiddellijk beschikken over de exacte locatie van uw BMW. In sommige gevallen kan het probleem zelfs snel vanop afstand worden opgelost.

 • Hoe annuleer ik mijn ChargeNow-contract?

  Het spijt ons te horen dat u uw ChargeNow-contract wilt annuleren. Een ChargeNow-contract wordt afgesloten voor onbepaalde duur, maar kan door elke partij schriftelijk worden beëindigd mits een opzegperiode van één maand, die ingaat op het einde van de maand na de melding.

Vragen over facturatie

 • Ben ik servicekosten verschuldigd voor het gebruik van ChargeNow?

  Nee, uw betaald eenmalig de activeringskosten van een ChargeNow-kaart. Voor Silver en Gold gelden geen activeringskosten.

 • Welke betalingsopties heb ik voor ChargeNow?

  U betaalt uw maandelijkse ChargeNow-factuur met de door u bij registratie opgegeven creditcard. Als u dit wilt veranderen, moet u eerst inloggen op de ChargeNow-website met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Bij “Klantgegevens” kunt u steeds de gegevens van uw klantprofiel, waaronder uw creditcardgegevens, op elk ogenblik wijzigen. Als bedrijf hebt u ook de mogelijkheid om te betalen na ontvangst van een factuur. Wij sturen u dan elke maand een factuur met BTW.

 • Wanneer ik de ChargeNow-kaart gebruik om mijn BMW op te laden, kan ik dan bij een oplaadbeurt een onderscheid maken tussen ritten voor privé- of professionele doeleinden?

  U kunt hier in principe geen onderscheid in maken. Maar elke individuele oplaadbeurt staat apart op uw factuur. Zo ziet u welke oplaadbeurten voor privé- of voor zakelijke doeleinden waren.

 • Hoe weet ik hoeveel een individuele oplaadbeurt kost?

  Raadpleeg de huidige prijzen op deze website onder “Tarieven”. Aan het einde van de maand ontvangen we de oplaad gegevens van onze ChargeNow Partners, voor enkele BMW i partners ontvangen we direct na voltooiing van een oplaadbeurt de gegevens. De kosten ervan kunt u dan raadplegen in uw klantenportaal.

 • Rekent ChargeNow registratiekosten aan?

  Nee, Wij rekenen geen activeringskosten. Bij verlies van uw kaart worden wel kosten berekend.

 • Hoe weet ik wanneer mijn creditcard werd gecrediteerd?

  Uw creditcartd wordt elke maand gecrediteerd. Om uw kosten steeds te verifiëren, ontvangt u via uw klanteportaal een e-mail met een link naar uw factuur.

 • Wanneer worden de oplaadprijzen berekend?

  Wij streven er naar deze zo snel mogelijk, na voltooiing van een oplaadbeurt, te ontvangen van onze partners. Helaas zijn niet alle partners over op het nieuwe OCPI protocol. Steeds meer ChargeNow Partners kunnen deze gegevens real-time aanleveren. Helaas kan er vertraging zitten in uw oplaadbeurten en de kosten daarvan. Zodra deze kosten bekend zijn kunt u ze raadplgen in uw klantenportaal.

 • Hoeveel kost een laadbeurt?

  U betaalt elke maand servicekosten. Gedetailleerde informatie over ChargeNow-prijzen vindt u op onze website onder “Tarieven”.

 • Wanneer ontvang ik mijn factuur en in welke vorm?

  Bent u een particulier, dan ontvangt u op het einde van elke maand een factuur. U vindt deze elektronische factuur terug in het klantenportaal onder “Facturen”. Bent u een bedrijf en de partij aan wie moet worden gefactureerd, dan ontvangt u elke maand een factuur met BTW.

 • Kan ik een apart facturatieadres opgeven?

  Het adres waarnaar wij de factuur versturen staat standaard ingesteld op het adres dat u hebt opgegeven bij de contractgegevens. Uiteraard kunt u een ander adres opgeven waarop u ChargeNow-facturen wenst te ontvangen.

 • Is er bij ChargeNow een contractueel onderscheid tussen BMW i voertuigen en BMW Plug-In Hybride voertuigen?

  Nee, er wordt geen onderscheid gemaakt.

 • Krijg ik als klant met een BMW Plug-In Hybride een korting op het basistarief?

  De algemene voorwaarden vindt u hier (Tarieven). De prijsstructuur is niet modelgebonden.

Vragen over gebruik

 • Hoe werkt opladen met ChargeNow?

  Opladen met ChargeNow is snel en eenvoudig. U ontgrendelt het oplaadstation van de ChargeNow Partner met uw ChargeNow-kaart en kunt uw BMW opladen. Meer informatie hierover vindt u onder “Hoe werkt het?”.

 • Heb ik een eigen oplaadkabel nodig om de oplaadstations van ChargeNow Partners te kunnen gebruiken?

  Ja, u hebt uw eigen laadkabel nodig om uw BMW op te laden. We raden aan dat u de publieke laadkabel voor onderweg gebruikt (mode 3) om uw BMW nog sneller op te laden. Deze is standaard bij uw BMW geleverdi. Snelle DC-oplaadstations hebben een ingebouwde laadkabel.

 • Hoe identificeer ik mij aan het oplaadstation van de ChargeNow Partner?

  U wordt geïdentificeerd met uw ChargeNow-kaart. Meer informatie hierover vindt u onder “Opladen”.

 • Heb ik een smartphone nodig om ChargeNow te kunnen gebruiken?

  De ChargeNow App biedt heel wat voordelen, bijvoorbeeld het vinden van oplaadpunten, beschikbaarheids weergave en uw oplaadgeschiedenis. U kunt ChargeNow echter ook gebruiken zonder smartphone.

 • Hoe lang duurt het om mijn BMW op te laden aan een laadstation van een ChargeNow Partner?

  De laadtijd aan een oplaadstation van een ChargeNow Partner hangt af van de laadstatus van de accu van uw voertuig en van de output van het laadpunt. Door gebruik te maken van de publieke laadkabel voor onderweg (mode 3), laadt u uw BMW sneller op aan de publieke laadstations. Vraag uw BMW i Agent naar deze kabel. Met de DC-snellaadfunctie aan sommige oplaadstations, is uw BMW i3 opgeladen in slechts 30 minuten.* * Afhankelijk van het lokale elektriciteitsnet. De oplaadtijd stemt overeen met een oplading van 80 procent van de maximale capaciteit.

 • Hoe weet ik of een laadpunt een erkend oplaadstation is van een ChargeNow Partner?

  Het is het eenvoudigst om uw BMW i-navigatiesysteem te gebruiken: ConnectedDrive en de BMW i Remote App tonen u enkel de laadpunten van ons BMW i-partnernetwerk. Op deze website kunt u met de zoekfunctie ook snel een geschikt oplaadstation vinden.

 • Is er een tijdslimiet voor laadbeurten aan oplaadstations van ChargeNow Partners?

  ChargeNow berekent facturen op basis van het gekozen abbonement of de geladen kWh. Graag vragen we de oplaadbeurt te beindigen zodra de accu de gewenste lading heeft bereikt.Hierdoor kunnen andere elektrische modellen ook gebruik maken van de oplaad mogelijkheden.

 • Hoe veilig is opladen aan een oplaadstation van een ChargeNow Partner?

  Opladen aan een laadpunt van een ChargeNow Partner is absoluut veilig. De laadpunten beantwoorden aan alle technische voorschriften en de strenge kwaliteitsstandaards van BMW i, daaronder vallen bijvoorbeeld de beschikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van het laadpunt.

 • Kan ik mijn oplaadkabel gebruiken in alle oplaadstations?

  In publieke oplaadstations van ChargeNow Partners kunt u ofwel uw oplaadkabel van thuis gebruiken (mode 2), die standaard bij de wagen wordt meegeleverd, ofwel de publieke laadkabel voor onderweg (mode 3).

 • Kan ik mijn oplaadkabel gebruiken in alle landen?

  Dat is helaas niet altijd mogelijk. Net zoals voor een stopcontact bij thuis bestaan er een hele reeks verschillende internationale normen. De publieke laadkabel (mode 3) kunt uw wel in alle europese landen gebruiken.

 • Kan ik een parkeerboete krijgen wanneer ik geparkeerd sta aan een oplaadstation?

  Dat hangt af van de locatie, en informeer bij de plaatselijke instanties. In sommige gevallen moet u betalen via de parkeermeter.

 • Is het gevaarlijk om te roken aan een oplaadstation van een ChargeNow Partner?

  Nee, het is niet gevaarlijk om te roken in de buurt van een laadstation.

 • Kan ik de oplaadstations van ChargeNow Partners ook gebruiken als het regent?

  Ja, u kunt uw BMW opladen in alle weersomstandigheden.

 • Kan ik mijn ChargeNow-kaart ook gebruiken om te tanken (benzine, diesel)?

  Nee, dat is niet mogelijk. U kunt uw ChargeNow-kaart enkel en alleen gebruiken om BMW i elektrische voertuigen op te laden aan oplaadstations van ChargeNow Partners.

 • Ik heb een eigen oplaadstation. Kan ik partner worden van ChargeNow?

  Hoewel we ons netwerk van laadpunten voortdurend uitbreiden, kunnen particuliere oplaadstations helaas niet deel uitmaken van het ChargeNow-netwerk.

 • Ik woon aan de grens. Kan ik met ChargeNow ook opladen buiten de landsgrenzen?

  Momenteel werken we aan een internationale dienst voor e-roaming. Als eerste stap kunnen ChargeNow-klanten uit Nederland ook opladen in België, Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk en omgekeerd. Merk op dat er voor oplaadbeurten buiten uw landsgrenzen roamingkosten worden aangerekend. Als het prijsmodel verandert, zullen we hierover onmiddellijk informeren.

 • Ik heb het volgende oplaadstation niet gehaald, wat moet ik doen?

  Als u als BMW i-bestuurder ooit hulp nodig heeft onderweg, kunt u altijd een beroep doen op de mobiele diensten van BMW i Mobile Care. Dit kan op het nummer 0800 0377.

Internationale roaming

 • Moet ik mij registreren voor internationale roaming of de service laten inschakelen?

  U hoeft zich niet te registreren of de service in te schakelen om in België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland of Oostenrijk op te laden. Deze service wordt automatisch en gratis toegevoegd aan uw huidige contract(en), evenals aan alle nieuwe contracten. Wij brengen u op de hoogte wanneer er landen worden toegevoegd. Wij werken er voor u hard aan om meer landen aan ons netwerk toe te voegen.

 • Blijf ik één enkele factuur ontvangen, zelfs al laad ik mijn BMW op in het buitenland?

  Nee. Omdat verschillende landen verschillende juridische systemen hebben, ontvangt u een afzonderlijke factuur voor elk land waarin u oplaadt. U ontvangt echter wel slechts één maandelijkse factuur per land.

 • Moet ik bijkomende kosten betalen voor internationale roaming?

  Er zijn geen bijkomende maandelijkse kosten voor internationale roaming. U hoeft alleen roamingkosten te betalen voor elke laadbeurt dat u in het buitenland uitvoert. Dit betekent dat u geen bijkomende kosten betaalt wanneer u niet in het buitenland oplaadt. Wanneer u gebruik maakt van internationale roaming betaalt u dezelfde lokale oplaadprijzen als onze lokale klanten. Bezoek de lokale ChargeNow-website van het land voor de huidige oplaadprijzen.

 • Zal het maandoverzicht in mijn klantenportaal ook mijn buitenlandse laadactiviteiten tonen?

  Ja. Onze ChargeNow-service helpt u om uw oplaadactiviteiten te monitoren, zelfs wanneer u in het buitenland oplaadt. Net zoals gewoonlijk vindt u in uw klantenportaal kort na het opladen een overzicht van uw oplaadactiviteiten.

 • Hoe vind ik een geschikt oplaadstation in het buitenland?

  Er zijn vele manieren om te achterhalen waar de ChargeNow-oplaadstations zich bevinden in het buitenland. Klik op volgende link om meer te weten over uw opties: VINDEN

 • Kan ik mijn oplaadkabel gebruiken in het buitenland?

  U kunt uw laadkabel van thuis of uw publieke laadkabel in alle ChargeNow-oplaadstations in Belgie, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk gebruiken. Wij hebben de tests reeds voor u gedaan.

 • Ik ben al in het buitenland, maar ik vergat internationale roaming te activeren voor ik thuis vertrok. Wat kan ik doen?

  Internationale roaming is automatisch geactiveerd in het buitenland. U hoeft niets te doen. Wanneer u begint op te laden in het buitenland, aanvaardt u de algemene voorwaarden van het betreffende land en kunt u opladen net zoals in Nederland.

 • Mijn ConnectedDrive-navigatiesysteem en de ChargeNow App geven aan dat er ChargeNow-oplaadstations zijn buiten Belgie, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Waarom kan ik ChargeNow niet gebruiken om daar op te laden?

  ChargeNow wordt in deze landen momenteel niet gebruikt door één van onze onafhankelijke laadpartners. Hierdoor kunnen we niet altijd een transparante gegevensuitwisseling garanderen. We zijn echter hard aan het werk om meer landen toe te voegen aan onze internationale roaming-service.

 • Met wie moet ik contact opnemen wanneer ik problemen heb met een oplaadstation in het buitenland?

  De BMW Service staat voor u klaar, ook wanneer u zich in het buitenland bevindt. Neem contact op met de lokale ChargeNow-klantendienst. Bezoek www.chargenow.com om de juiste lokale website en contactgegevens te vinden. De belangrijkste telefoonnummers in een oogopslag:

  Belgie: +32 (0) 3 890 51 60
  Zwitserland: +41 (0) 800 838 848
  Duitsland: +49 (0) 89 1250 1609 6
  Oostenrijk: +43 (0) 800 600 555
  Frankrijk: +33 (0) 9 74 59 18 11

 • In welke landen kan ik mijn ChargeNow-kaart gebruiken?

  Momenteel kunt u uw ChargeNow-kaart gebruiken in Belgie, Duitsland en Oostenrijk. We werken eraan om het voor u mogelijk te maken om uw persoonlijke ChargeNow-kaart ook in andere landen te gebruiken. Neem tot dan contact op met onze lokale partner om een ChargeNow-kaart voor het betreffende land te ontvangen.

Wallbox service

 • Welke voordelen biedt de Wallbox-service?

  Het is heel eenvoudig om uw Wallbox Pro te linken aan uw ChargeNow-account. Eenmaal als u ze gelinkt heeft, verzendt de Wallbox informatie over uw laadactiviteiten naar uw ChargeNow-klantaccount. Dit stelt u in staat uw elektrische mobiliteitskosten ten allen tijden te monitoren. De Wallbox Pro beschikt over een gemakkelijk te gebruiken aanraakscherm en laat u meerdere gebruikersprofielen opslaan. Bovendien laat het toestel u toe om op te laden met zelfgegenereerde zonne-energie (door bijvoorbeeld gebruik te maken van een carport met pv-installatie). U kunt zelfs verbinding maken met een lokaal energiebeheer- of smart home-systeem.

 • Hoe installeer ik een Wallbox en hoe meld ik me aan voor de Wallbox-service?

  BMW i biedt een pakket aan met volledige dienstverlening om u te helpen bij de installatie van uw Wallbox. Gebruik de snelle Online Check om vlug te achterhalen of het mogelijk is om bij u thuis of op het werk een Wallbox te installeren. Indien nodig kan uw BMW i Agent deze snelle controle samen met u uitvoeren. Daarna controleert de Wallbox-installatie service of uw elektrische installatie en gebruikssituatie het mogelijk maken om een Wallbox te installeren. Neem contact op met uw BMW i Agent om een installatiecheck aan te vragen. Uw BMW i Agent zal de controle bij u thuis of op het werk uitvoeren. Neem tevens contact op met uw BMW i Agent om de Wallbox-installatieservice in te plannen om uw Wallbox Pro te installeren en activeren. Kom hier meer te weten over de Wallbox-installatieservice.

 • Hoe komt de oplaadinformatie van mijn Wallbox terecht op mijn ChargeNow-account?

  De Wallbox Pro verzendt de informatie over uw oplaadactiviteiten naar een specifiek ChargeNow-e-mailadres
  (cdr@bmw-i.de)
  , zodat u in uw klantaccount een volledig overzicht hebt over uw private en openbare laadactiviteiten. Informatie over elke laadbeurt wordt maandelijks vanaf dit e-mailadres naar uw account verzonden.

 • Hoe lang duurt het om een BMW op te laden met de Wallbox?

  De BMW i Wallbox Pro laat u toe uw BMW i3 in minder dan drie uur* op te laden tot 80% van zijn maximumlading.

 • Hoe kan ik de Wallbox-service toevoegen aan mijn ChargeNow-account?

  Ga simpelweg naar de ChargeNow-website, log in op uw klantaccount en ga naar de contractpagina. Daar kunt u de Wallbox-service toevoegen aan uw actieve ChargeNow-contract. Momenteel kunt u maximaal één Wallbox aan uw ChargeNow-contract toevoegen.

 • Hoeveel kost de bijkomende Wallbox-service van ChargeNow?

  Raadpleeg de huidige prijslijst onder Tarieven voor de kostprijs van de Wallbox-service. Zoals gebruikelijk wordt afhankelijk van het gekozen abbonementde service aangerekend op uw maandelijkse factuur.

 • Hoe berekent ChargeNow de elektriciteitskosten voor mijn Wallbox?

  Ga eerst naar uw ChargeNow-klantaccount om de elektriciteitskosten van uw Wallbox te berekenen met ChargeNow. Daar kunt u uw Wallbox linken aan uw ChargeNow-contract en de gemiddelde prijs van uw elektriciteitsleverancier toevoegen. De kostprijs voor uw Wallbox Pro wordt dan berekend op basis van deze gemiddelde prijs.

 • Ik heb problemen bij het toevoegen van de Wallbox-service. Met wie moet ik contact opnemen?

  Wanneer u vragen hebt over de Wallbox Pro-service, neem dan contact op met met de BMW Klanten Informatie Service. E-mail: bmw-kis@bmw.nl, of bel 0800 – 0992234 (werkdagen tussen 8.00 uur en 22.00 uur zaterdag en zondag tussen 10.00 uur en 22.00 uur).

 • Hoe kan ik mijn Wallbox-service annuleren?

  Als u niet tevreden bent over onze service kunt u die annuleren door naar uw klantaccount te gaan, uw contract te openen en op de knop “Wallbox verwijderen” te klikken. Wij annuleren de service dan aan het einde van de lopende maand. U hebt nog steeds toegang tot al uw andere Wallbox diensten.

Veelgestelde vragen

Antwoorden op al uw vragen. Klik op onderstaande link en vind een gedetailleerd antwoord op de meest gestelde vragen.

Meer weten

Oplaadpunt vinden

Vind het dichtstbijzijnde oplaadstation van een BMW i Partner: voor uw deur, onderweg of op uw bestemming.

Meer weten

Oplaadstations van BMW i partners

Ontdek de verschillende soorten stations van het ChargeNow-netwerk en wat u allemaal nodig hebt voor uw eerste rit.

Meer weten